[ad_1]

20 ژوئن 2021 – 20:10
پارلمان مونته نگرو روز پنجشنبه (17 ژوئن) با اکثریت دو سوم قطعنامه ای را به رسمیت شناخت و محکومیت نسل کشی سربرنیتسا در سال 1995 ، که در آن بیش از 8000 بوسنیایی کشته شدند ، تصویب کرد. از طریق این قطعنامه ، که انکار عمومی وجود یا نسبی سازی این نسل کشی را نیز منع می کند ، 11 ژوئیه نیز به عنوان روز یادبود قربانیان سربرنیتسا اعلام شد.
برای تصویب قطعنامه ، که توسط مخالفان درخواست شد ، 55 نماینده رأی دادند ، 40 نفر از مخالفان ، اما همچنین 15 نفر از اکثریت ، مخالف بودند 19 نفر از جبهه حاکم دموکرات ، 7 رای ممتنع. URA و اکثریت دموکراتها نیز پس از تصویب تصحیح آنها ، حمایت کردند که مقصر جنایات در جنگهای دهه 1990 را نمی توان به هیچ ملتی نسبت داد ، بلکه فردی بود.
اروین ابراهیموویچ ، رهبر حزب بوسنی گفت ، در حالی که ریفات فیجیچ ، رهبر جامعه اسلامی مونته نگرو گفت که وی از دو سوم قطعنامه حمایت می کند ، “من معتقدم که ما یک سیگنال روشن ارسال کرده ایم که مونته نگرو مرکز دموکراسی در منطقه است.” نسل کشی سربرنیتسا اعتماد به نفس در آینده ای روشن را تقویت می کند و اینکه چنین مونته نگرو در مسیری امن به سمت اتحادیه اروپا است. سیاستمداران برجسته در سارایوو نیز از این قطعنامه استقبال کردند. زلكو كومسيچ ، عضو رياست جمهوري بوسني و هرزگوين گفت كه اين يك عمل تمدني است و بوسني و هرزگوين و صربستان نيز بايد همان كار را انجام دهند. در همان زمان ، این قطعنامه در صربستان به شدت محکوم شد.
میلان رادوویچ از سازمان غیر دولتی اتحاد مدنی در پودگوریتسا ، که سالها درگیر جنایات جنگی بوده است ، به DW گفت که تصویب قطعنامه سربرنیتسا در مونته نگرو مهمترین دلیل آن تلفات و آشتی در کشور و منطقه است …
وی افزود: “اگرچه این قطعنامه را به تصویب رسانده ایم ، اما همچنان باید بدهی قربانیان را بپردازیم و بر شأن آنها ، رنج خانواده های آنها تأكید كرده و تضمینی برای تکرار چنین جنایاتی ایجاد كنیم.” ما به اراده سیاسی و همچنین آمادگی قوه قضائیه برای شروع سرانجام با مسئولیت و حقیقت تحقیق و پیگرد قانونی درباره مسئولین جنایات جنگی نیاز داریم. رادوویچ گفت: “در این زمینه ، لازم است نقش مونته نگرو برای سربرنیتسا و واقعیت های مربوط به سربرنیتسا به بخشی از روند آموزشی منظم روشن شود.”
آیا انکار نسل کشی ادامه خواهد یافت؟
تصویب این قطعنامه توسط حزب مخالف حزب دموکرات سوسیالیست ها (MRF) از رئیس جمهور مونته نگرو ، میلو جوکانوویچ ، که برای تحریم آن به پارلمان بازگشت ، امکان پذیر شد. آندریا نیکولیچ ، نماینده حزب گفت که با گام خود ، “آنها چهره مونته نگرو را در برابر جهان دموکراتیک نگه داشته اند”. در برابر این قطعنامه نمایندگان پارلمان از جبهه دموکراتیک حاکم بودند ، که قتل عام در سربرنیتسا را تصدیق نمی کنند. آنها در این قطعنامه خواستار محکومیت کلیه جنایات در بوسنی و هرزگوین و یوگسلاوی سابق و حذف واژه نسل کشی شدند ، زیرا آنها ادعا می کنند که بین قربانیان تبعیض قائل می شود ، اما همچنین به طور ناعادلانه فقط مردم صرب را به جنایات متهم می کند. پیشنهادات آنها برای تغییرات رد شد. حزب بوسنیایی اعلام کرد که پذیرش قطعنامه و همچنین حکم دادگاه علیه راتکو ملادیچ هشداری است برای کسانی که علناً نسل کشی سربرنیتسا را انکار می کنند تا واقعیت های تایید شده را بپذیرند. رادوویچ همچنین امیدوار است که این قطعنامه به تلاش برای انکار یا نسبی سازی نسل کشی پایان دهد.
“با توجه به فضایی که طی ماههای اخیر مشخص شده در مونته نگرو در مورد موضوع (عدم) پذیرش نسل کشی سربرنیتسا است ، جلوگیری از انکار آن ضروری به نظر می رسد. داستان برخی از سیاستمداران تاکنون کاملاً غیرقابل قبول بوده است.” رادوی گفت: “به ویژه هنگامی که مونته نگرو تمام تصمیمات دادگاه های بین المللی را اتخاذ می کند ، حتی سیاستمداران و مقامات دولتی نیز موظف به پرورش همان ارزش ها و احترام به این تصمیمات هستند.”
رادوویچ گفت: این واقعیت که مخالفان و بخشی از دولت به قطعنامه رأی داده اند ، اهمیت آن را نشان می دهد.
“این یک گام ضروری برای جامعه ای بود که برای ارزشهای دموکراتیک و واقعی تلاش می کند ، احترام به حقوق بشردوستانه بین المللی ، اما مهمتر از همه ، احترام به هزاران قربانی که این قطعنامه برای آنها تصویب شده است.” رادوویچ می گوید.
وزیر به دلیل سربرنیتسا اخراج شد
در همان جلسه ، پارلمان ، ولادیمیر لپوساویچ ، وزیر دادگستری ، حقوق بشر و اقلیت ها را با آرا of مخالفان و چهار قانونگذار از ائتلاف سیاه و سفید حاکم دراستان آبازوویچ ، معاون نخست وزیر ، آزاد کرد. وی را از سربرنیتسا “بركنار كردند” و در بیانیه ای حدود سه ماه پیش ، هنگامی كه آندریا نیكولیچ ، نماینده حزب MRF در پارلمان از او س askedال كرد ، گفت كه او قبول ندارد كه نسل كشی در سربرنیتسا رخ داده باشد. در حالی که جبهه دموکراتیک در دفاع از لپوساویچ ظاهر شد ، نخست وزیر ، زدراوکو کریووکاپیچ خواستار اخراج شد. اخراج لپوساویچ در یک ماه بحران قدرت و حکمرانی به پایان رسید ، زیرا جبهه دموکراتیک اعلام کرد پارلمان را تحریم کرده و به دنبال توافق نامه جدید حکمرانی با کریووکاپیچ ، دموکرات ها و URA است. از آنجا که MRF پارلمان را تحریم می کند ، اکنون مسدود شده است زیرا هیچ حد نصاب برای تصمیم گیری وجود نخواهد داشت.
حزب دموکرات گفت: “تقلب گسترده رای دهندگان اتفاق افتاد و یک ائتلاف غیراصولی MRF و بخشهایی از دولت مونته نگرو تشکیل شد. اکنون ما اوضاع را تغییر می دهیم و به دنبال توافق جدیدی هستیم. ما به شما تبریک می گوییم و از MRF خوشحال می شویم” اسلاون رادونوویچ ، نماینده مجلس ، به همکاران احزاب حاکم.
آندریا ماندیچ و میلان کنزویچ رهبران DF یک قدم به جلو برداشتند. ماندیچ گفت آنها خواهان دولت جدید بدون كریووكاپیچ یا انتخابات زودهنگام هستند و قطعنامه در مورد سربرنیتسا را ”شرم آور و خائنانه” خواند ، در حالی كه كنه زویچ از صربستان و مردم صربستان عذرخواهی كرد زیرا به گفته وی “هیچ كدام از شهروندان رأی دهنده” به این تغییرات در مونته نگرو و علیه میلو جوکانوویچ ، آنها نمی توانستند تصور کنند که بخشی از اکثریت پارلمانی صربستان و مردم صربستان را نسل کشی اعلام کند. “
ستون نویس سیاسی ویجستی ، بیلیانا ماتیاساسویچ معتقد است که انتخابات زودهنگام اکنون غیرواقعی است زیرا MRF قطعاً به قدرت برمی گردد ، که برای اکثریت پارلمان مناسب نیست ، اما مونته نگرو وارد دوره محاصره نهادی است.
“از یک طرف ، ما بیشترین ائتلاف را در اکثریت داریم ، جبهه دموکراتیک (DF) ، که پارلمان را تحریم خواهد کرد و MRF که در حال حاضر مجلس را تحریم می کند. بنابراین هیچ چیز در مجلس تصویب نمی شود ، ما محاصره DF را داریم ماتیجاسویچ به DW گفت: اکنون دوباره اما درخواست برکناری نخست وزیر کریووکاپیچ را به پارلمان ارائه نمی دهد ، زیرا آنها باید جایگزین MRF شوند ، درست همانطور که بقیه اکثریت لپوساویچ را برکنار کردند و قطعنامه ای در مورد سربرنیتسا با این حزب تصویب کردند.
[ad_2]